NLP wat is het en hoe pas je het toe

NLP

richtingwijzer NLP

NLP wat is het en hoe pas jet toe

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren.

Neuro: staat voor neurologisch. Dit wijst op de werking van onze hersenen (ons geheugen) en de invloed hiervan op ons gedrag, onze gevoelens, gedachten en emoties.

Linguïstisch: staat voor taal-gebruik. Dus hoe vertalen wij de denkprocessen en lichaamstaal

Programmeren: staat voor leren. Wij kunnen anderen iets bijleren, afleren of (laten) veranderen.Maar anderen kunnen dit ook met ons bereiken

De inzichten en technieken van NLP helpen mensen, door middel van communicatietechnieken, te komen tot een gewenste verandering in zichzelf. NLP staat eigenlijk voor het vinden van oplossingen binnen jezelf. Het gaat uit van de mogelijkheden en kansen i.p.v. de beperkingen. Het gaat ook  uit van je eigen kracht, ik begeleid je alleen en JIJ DOET HET HELEMAAL ZELF. Ik geef geen oplossingen JIJ bent degene die de oplossingen zelf creëert. Door jou dit te laten ervaren merk je dat je het zelf kunt en als je dat in gaat zien dan heb je mij niet meer nodig. En dit allemaal kan in vrij relatieve korte tijd. Een voorbeeld is dat je kunt terug gaan naar het moment dat je iets hebt ervaren, waar je nu iets negatiefs van hebt opgelopen. Dat zou bijv een angst voor beestjes kunnen zijn. Door terug te gaan naar het moment dat JIJ het gecreëerd hebt en dat om te zetten naar iets positiefs zou het probleem al opgelost kunnen zijn. En dat kan in een vrij korte periode van begeleiden.(soms kan het na 1 sessie al op gelost zijn)

Zou je wat meer willen weten over NLP raad ik je aan om ook naar de website van De Ontwarring te gaan. Dat is mijn andere Praktijk. Het is op dezelfde lokatie dus ook aan de Hoofdstraat in Warffum. Hier begeleid ik mensen die niet goed in hun vel zitten en dit is niet gecombineerd met koken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *