De kookpraktijk

De Kookpraktijk is een praktijk waar ik mijn grote passie uit kan oefenen. Koken is van jongs af aan mijn passie geweest. In de Kookpraktijk combineer ik NLP met koken.(hier kom ik later op terug)
In de kookpraktijk creëer ik gerechten. Ik ervaar koken als een vorm van kunst. Het is een uiting van mijn diepste gevoelens. Gevoelens van creativiteit, van liefde voor de ingrediënten, van liefde voor de gereedschappen waar je mee kookt en liefde die je ontvangt van de mensen waar je voor kookt.
ritja ritja kabeljauw gerecht

kabeljauw in pittige tomaten saus

Het is voor mij altijd weer een uitdaging om een gerecht te maken.Het maakt niet uit of het om een nieuw of oud gerecht gaat.Het is de lust , de passie die mij er toe uitdaagt om te koken.Mijn moeder heeft mij veel kneepjes van het vak geleerd. Eén daarvan was om met heel weinig toch een rijkelijke maaltijd te creëren. Het gerecht moest niet alleen goed smaken maar het moest er ook mooi uit zien. Het oog moest ook geprikkeld worden. Als je ernaar keek moest je zin krijgen in eten. Wat koken zo interessant maakt is dat het zo grenzeloos is. Er zijn altijd weer nieuwe dingen te ontdekken, nieuwe toepassingen, andere technieken, nieuwe combinaties van ingrediënten en ga zo maar door.

Er is nog een reden waarom ik de kookpraktijk ben begonnen. Wanneer ik bij mensen thuis kookte kreeg ik vaak te horen: “IK KAN ZELF NIET KOKEN”. Ik vond dat een vreemde opmerking. IEDEREEN KAN KOKEN, je moet alleen even weten hoe. Door kookworkshops te geven bij de mensen thuis kan ik de mensen leren hoe simpel maar vooral ook hoe leuk koken kan zijn.

 

Daarnaast geef ik ook workshops voor mensen die wat meer ervaring in het koken hebben. Bijvoorbeeld mensen die wat meer willen weten over de Indonesische keuken.

Mijn specialiteit is de Indonesische keuken. In het verleden heb ik een cateringbedrijf gehad onder de naam ‘Rantang Panggil’.

Ik verzorg één op één workshops of workshops voor kleine groepen( Max. 10 personen, dit hangt van de keuken af waar ik de workshop geef)

Hoe ik de workshops in de kookpraktijk vorm geef kun je lezen op de pagina van kookworkshop Indische gerechten; als je hier klikt, kom je er direct op.

One comment

 1. Jan Hekman says:

  Goedemiddag,

  Ik zou graag deelnemen aan de workshop op 10 juli. Is er nog plek op deze dag. Het betreft 2 personenen.
  Graag hoor ik van u.

  Met vriendelijke groet
  Jan Hekman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *