Gemaakte gerechten

Gemaakte gerechten.

Tijdelijk niet te bereiken

 

 

Dit zijn mijn gerechten die ik laatst gemaakt hebt. Hier laat ik enkele foto’s zien. Als je interesse hebt in de recepten kun je je daar voor opgeven. Je moet je dan inschrijven bij kooktips, vermeld dan wel dat je alleen recepten wilt.

Als je zelf lekkere recepten hebt of leuke kooktips houd ik me aanbevolen. Stuur ze op en zet je naam erbij dan zullen wij ze op onze site plaatsen. De recepten mogen van allerlei aard zijn. Van warme tot koude gerechten. Van moeilijk tot heel simpel.

En als je vragen hebt over bepaalde recepten kun je mij altijd mailen.
mailadres:          info@dekookpraktijk.nl

In ‘gemaakte gerechten’ bespreek ik niet de recepten van de getoonde foto’s. Ook niet over hoe je het beste de gerechten kunt maken. Als je graag advies of het recept wilt hebben kun je mij mailen. Wij proberen binnen een week antwoord te geven. Als dat niet lukt dan krijg je sowieso een bericht dat je mail is ontvangen. Vergeet niet dat je je mail wat je opgestuurd krijgt ook moet bevestigen.

Hier zie je enkele gerechten die wij gemaakt hebben. In de toekomst komt er ook nog een pagina. Een pagina van foto’s en recepten die andere mensen hebben ingebracht.

Hier volgen enkele foto’s: Ketoprak

recent gemaakte gerechten KETOPRAK

frisse salade van timpeh en taugé in een sojasaus dressing

recent gemaakte gerechten RITJA RITJA

kabeljauw in een pittige tomatensaus

Ritja Ritja

Toevallig zijn het 2 Indische gerechten. In de toekomst zullen er ook andere gemaakte gerechten worden getoond. En kunnen uit andere streken en landen komen. Een pagina over keukengereedschap is in de maak. Hier wordt nieuwe leuke rare keuken gereedschappen besproken. Mocht je nog andere leuke ideeën hebben mail me dan. Wij zien je mail graag tegemoet.

Je kunt ook naar onze facebook gaan rick’s kookpraktijk. Hier vind je lekkere recepten van andere kook fanaten. Op Pinterest is rick’s kookpraktijk ook te volgen. Nogmaals wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen, heb je ideeën mail ons of neem contact met ons op.

 

WEEK MENU 1 OP FACEBOOK

Ik ga weer over tot de orde van de dag en me intensief bezig houden met mijn passie : koken.
Elke week komt er een menu van een kleine rijsttafel. De recepten heb ik van mijn moeder en heb hier vervolgens mijn eigen smaak aan toegevoegd. De gerechten zijn simpel en erg lekker ! Bijvoorbeeld : Menu 1
• Rijst
• Babi ketjap
• Sambal goreng telor
• Gado-gado
Ik vertel wat over deze gerechten en voor de recepten kan men zich inschrijven op mijn blog: de kookpraktijk.nl
Menu 1:
• Rijst. Over rijst valt heel veel te vertellen. Er zijn namelijk verschillende soorten rijst. Elke keer wanneer ik een menu bespreek zal ik ook een rijstsoort bespreken. Ik gebruik zelf meestal Basmati rijst, een rijstsoort wat gekweekt wordt in Noord-India. Het is een niet- kleverige, langkorrelige rijstsoort. Deze rijst geeft een heerlijk aroma en is wit van kleur. Basmati rijst is uitermate geschikt voor o.a. pilaf of curry.
• Babi ketjap . Varkensvlees (ik gebruik zelf altijd speklappen ) in soja saus met een gembersmaakje.
• Sambal goreng telor. Een gerecht met gekookte eieren in een kokos sambalsaus.
• Gado-gado. Een groentegerecht wat ook als hoofdmaaltijd gegeten kan worden. Het bestaat uit verschillende geblancheerde groenten met hard gekookte eieren en in partjes gesneden gekookte aardappels. De groenten variëren van boontjes tot taugé. Dit alles overgoten met een heerlijke katjang saus. Wanneer Gado-gado het hoofdgerecht is wordt er lontong bij gegeten. (koude kleefrijst in blokjes)
Heb ik je interesse gewekt en loopt het water je al enigszins in je mond, dan kun je mijn recepten in je bezit krijgen door naar mijn web blog ‘de kookpraktijk.nl ’ te gaan. Je kunt je daar inschrijven en dan krijg je de recepten per mail opgestuurd. Ik zie je daar. Warme groet , en alvast slamat makan, oftewel eet smakelijk!!

 

WEEKMENU 2  OP FACEBOOK

Elke week komt er een menu van een kleine rijsttafel. De recepten heb ik van mijn moeder en heb hier vervolgens mijn eigen smaak aan toegevoegd. De gerechten zijn simpel en erg lekker!

Menu 2

• Rijst
• Ajam smoor
• Sambal goreng boontjes
• Atjar ketimoen

Ik vertel wat over deze gerechten en voor de recepten kan men zich inschrijven op mijn web blog: dekookpraktijk.nl

• Rijst is basmati ( omschrijving zie vorige week).Rijst kan je op verschillende manieren bereiden. In een elektrische stomer of in een stomer op open vuur(lees fornuis) of in de magnetron in een speciale magentroon bak.
• Ajam smoor is een gerecht waar kinderen dol op zijn. Dit komt omdat het vlees lekker zacht en zoet is. Het is kip een niet al te zoete ketjap saus. Je kunt het vlees bijna kapot zuigen zo zacht is het.
• Sambal goreng boontjes is een gerecht wat je vaak tegenkomt in restaurants. Het is heel simpel om sambal goreng boontjes zelf te maken. Daarom is het zo jammer dat juist dit gerecht in restaurants geserveerd wordt. Het zijn boontjes( petehbonen en kleine garnalen kunnen toe gevoegd worden) in een pittig kokos saus.
• Atjar ketimoen is komkommer in zuur. Lekker fris bij de andere gerechten.

Heb ik je interesse gewekt en loopt het water je al enigszins in je mond, dan kun je mijn recepten in je bezit krijgen door naar mijn web blog `dekookpraktijk.nl ’ te gaan. Je kunt je daar inschrijven en dan krijg je de recepten per mail opgestuurd. Ik zie je daar. Warme groet, en alvast selamat makan, oftewel eet smakelijk!!

 

sate houtskool

sate op houtskool

chocolade taart gevuld met mascarpone en pistache noten met aardbeien gekookt in balsamico azijn

taart

appelgebak

appelgebak

risotto

Risotto met kip en groenten

bami ,moedersrecept ,kookpraktijk

Bami gemaakt in de kookpraktijk

 

2 comments

  1. Met wat kokosmelk en een vleugje limoen krijg je de gado gado saus lekker romig en Fris

    • Rick says:

      Hallo,
      Dank voor je reactie. Ik gebruik meestal santen en niet vaak kokosmelk en als ik het fris wil maken gebruik ik of sereh of djeroek poeroet. Maar in mijn gado-gado saus gebruik kentjor. Hoop dat je er wat aan hebt mocht je nog meer vragen hebt kan je me weer mailen. Warme groet Rick

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *