Maandmenu

Maandmenu
weekmenu rijst tafel

uitgebreide rijsttafel wat ook een maand menu gaat worden

Maand menu ipv weekmenu van een kleine rijsttafel is veranderd in menu van de maand dit is door gebrek aan tijd. De recepten heb ik van mijn moeder en heb hier vervolgens mijn eigen smaak aan toegevoegd. De gerechten zijn simpel en erg lekker !

Begin met:

Maandmenu 1

• Rijst

• Babi ketjap

• Sambal goreng telor

• Gado-gado

Ik vertel wat over deze gerechten en voor de recepten kan men zich inschrijven op

Menu 1:

• Rijst. Over rijst valt heel veel te vertellen. Er zijn namelijk verschillende soorten rijst. Elke keer wanneer ik een menu bespreek zal ik ook een rijstsoort bespreken. Ik gebruik zelf meestal Basmati rijst, een rijstsoort wat gekweekt wordt in Noord-India. Het is een niet- kleverige, langkorrelige rijstsoort. Deze rijst geeft een heerlijk aroma en is wit van kleur. Basmati rijst is uitermate geschikt voor o.a. pilaf of curry.

• Babi ketjap . Varkensvlees (ik gebruik zelf altijd speklappen ) in soja saus met een gembersmaakje.

• Sambal goreng telor. Een gerecht met gekookte eieren in een kokos sambalsaus.

• Gado-gado. Een groentegerecht wat ook als hoofdmaaltijd gegeten kan worden. Het bestaat uit verschillende geblancheerde groenten met hard gekookte eieren en in partjes gesneden gekookte aardappels. De groenten variëren van boontjes tot taugé. Dit alles overgoten met een heerlijke katjang saus. Wanneer Gado-gado het hoofdgerecht is wordt er lontong bij gegeten. (koude kleefrijst in blokjes) Heb ik je interesse gewekt en loopt het water je al enigszins in je mond, dan kun je mijn recepten in je bezit krijgen door je in te schrijven op de web blog site. Als je je inschrijft krijg je de recepten  van de weekmenu per mail opgestuurd. En alvast slamat makan, oftewel eet smakelijk!! WEEKMENU 2

De recepten heb ik van mijn moeder en heb hier vervolgens mijn eigen smaak aan toegevoegd. De gerechten zijn simpel en erg lekker!

Maandmenu 2

• Rijst

• Ajam smoor

• Sambal goreng boontjes

• Atjar ketimoen

Ik vertel wat over deze gerechten en voor de recepten kan men zich inschrijven op de aanmeldpagina op deze blog

Menu 2 :

• Rijst is basmati ( omschrijving zie vorige week).Rijst kan je op verschillende manieren bereiden. In een elektrische stomer of in een stomer op open vuur(lees fornuis) of in de magnetron in een speciale magentroon bak.

• Ajam smoor is een gerecht waar kinderen dol op zijn. Dit komt omdat het vlees lekker zacht en zoet is. Het is kip een niet al te zoete ketjap saus. Je kunt het vlees bijna kapot zuigen zo zacht is het.

• Sambal goreng boontjes is een gerecht wat je vaak tegenkomt in restaurants. Het is heel simpel om sambal goreng boontjes zelf te maken. Daarom is het zo jammer dat juist dit gerecht in restaurants geserveerd wordt. Het zijn boontjes( petehbonen en kleine garnalen kunnen toe gevoegd worden) in een pittig kokos saus.

• Atjar ketimoen is komkommer in zuur. Lekker fris bij de andere gerechten.   Heb ik je interesse gewekt en loopt het water je al enigszins in je mond, dan kun je mijn recepten in je bezit krijgen door je in te schrijven op de web blog site. Als je je inschrijft krijg je de recepten  van de weekmenu per mail opgestuurd. En alvast slamat makan, oftewel eet smakelijk!!

Maand Menu 3

• Rijst

• Oessee oessee

• Orik orak

• Mijn timpeh goreng

Ik vertel wat over deze gerechten en voor de recepten kan men zich inschrijven op de aanmeldpagina op deze blog

 

  • Rijst is basmati ( omschrijving zie vorige week).Rijst kan je op verschillende manieren bereiden. In een elektrische stomer of in een stomer op open vuur(lees fornuis) of in de magnetron in een speciale magentroon bak.
  • Oesee oesee een vleesgerecht hier heb ik varkensvlees gebruikt. (kan ook van rundvlees). Het is een pittig in kokos saus gebakken vlees gerecht
  • Lekkere kool gerecht met eier struis en met spekjes en eventueel garnalen
  • Gefrituurde timpeh in een lekker jasje

Heb ik je interesse gewekt en loopt het water je al enigszins in je mond, dan kun je mijn recepten in je bezit krijgen door naar mijn web blog ‘de kookpraktijk.nl ’ te gaan. Je kunt je daar inschrijven en dan krijg je de recepten per mail opgestuurd. Ik zie je daar. Warme groet, en alvast selamat makan, oftewel eet smakelijk!!   Als je je opgeeft voor de recepten krijg je de maandmenu’s per mail opgestuurd per mail

3 comments

  1. Succes met de kookpraktijk. Het ziet er erg mooi en smakelijk uit. Ook de achterliggende gedachte spreekt me aan.
    Graag wil ik recepten van je ontvangen.
    Groet van Tina

    • Rick says:

      Hoi Tina bedankt!
      Leuk dat je je hebt ingeschreven. In oktober gaan de eerste menu’s weer de deur uit.
      Dus je moet nog even geduld hebben.
      Ik ben overgegaan van week naar maand menu’s omdat ik er niet meer aan toe kom om ze elke week te sturen.
      Misschien weet je het al maar wij doen ook weer Indische cateringen.
      Hoor van je.
      Warme groet,

      Rick van de KookPraktijk

  2. Gerrit Jonker says:

    Ik woon in Thailand en sta te springen om recepten over Indishe rerechten.

    Bij voorbaat dank ~~

    Gerrit Jonker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *